Suomen nykyaikaisin säiliöauto esillä Maxpossa

28.8.2023
Suomen nykyaikaisin säiliöauto

Yksi Helokivi Oy:n tärkeimmistä ajotehtävistä on polttoaineen jakelu. Tähän tarkoitukseen on yritys yhteistyökumppaneineen suunnitellut ja rakentanut nyt Suomen moderneimman säiliöauton. Tämä Scanian alustalle rakennettu kokonaisuus on varustettu kaikilla herkuilla.

Neliakselinen 560 hevosvoimainen Scania on vain 11 cm pidempi kuin nyt käytössä olevat kolmiakseliset autot siitä huolimatta, että uuden mallinen säiliö vetää peräti 25 m3. Auto tulee jakelemaan polttoaineita pääkaupunkiseudulle ja se on varustettu kaikilla mahdollisilla varusteilla kaikkia pumpattavia polttonesteitä varten. Itse säiliöiden suunnittelusta, säiliötekniikasta ja rakentamisesta on vastannut Alumatic Oy.

Auto on myös varustettu BussiPro:n suunnittelemalla FireCare-tuotelinjan mukaisella palonsammutuslaitteistolla sekä TPMS-järjestelmällä, joka valvoo renkaiden ilmanpainetta sekä pyörien ja laakereiden lämpötiloja ja hälyttää jos havaitsee lämpötilan nousun. Bussipro on vastannut lisäksi auton valojen suunnittelusta yhdessä Startax Finland Oy:n kanssa.

Helokivi Oy:n kalustopäällikkö Mikko Jaakkola luonnehtii ponnistusta isoksi, mutta myös kannattavaksi. Hyötykuorma kasvaa, kuljetuskyky monipuolistuu ja lisäksi auto on kuljettajan näkökulmasta erinomaisen mukava ja käytännöllinen, hän kehuu.

Esittelemme auton ja sen varusteet Maxpo-messujen osastollamme B18. Kerromme mielellämme myös keinoistamme parantaa kuorma-autojen ja raskaan kaluston paloturvallisuutta sekä ylipäätään autojen tuottavuuden parantamisesta. Kehittämämme FireCare-palvelu on kehitetty estämään tulipaloja ennakolta sekä sammuttamaan mahdollisesti syttyvät palot heti alkuunsa. Kokonaisuus suunnitellaan kuhunkin autoon ja ajotehtävään erikseen niiden ajotehtävän ja riskiluokituksen mukaan.

TruckCare puolestaan perustuu hyvään autokohtaiseen ennakkosuunnitteluun ja nopeisiin huoltoihin ja korjauksiin niin, että se pysyisi mahdollisimman paljon ja pitkään korjaamon sijasta tien päällä tienaamassa. Myös Helokivi Oy hyödyntää TruckCare-palvelua.