Uusi ammattilainen varastoon

9.8.2023
0908 Uusi ammattilainen varastoon

BussiPro sai osaavan varastoammattilaisen, kun alalla lähes neljännesvuosisadan ollut Heikki Piipari otti vastuun BussiPro:n varastosta.

-Uutta tässä työssä edelliseen verrattuna on kansainvälinen toiminta sekä tietysti itse autoalan varaosat, mutta muutoin periaate on sama: saapuvan tavaran pitää löytää paikkansa hyllyköissä ja oikean osan pitää lähteä sovitusti, hän tiivistää.

Tämä kuulostaa helpolta, mutta kun nimikkeitä on lähes 10 000, on seurauksena ilman oikeaa luonnetta ja ammattitaitoa pian pelkkä kaaos. Heikki sanookin, että varaston järjestys ja logiikka ovat hänen ammattitaitonsa ydin. BussiPro:ssa kiinnosti erityisesti yrityksen erikoisosaaminen raskaan liikenteen alalla. Uuden tiedon ja tapojen oppimisessa ja osien tunnistamisessa on apuna Heikin edeltäjä, Ville, joka jatkaa edelleen BussiPro:lla.

Työtä riittää. Nytkin haastattelu keskeytyy, kun tuulilasikuorma Saksasta peruuttaa varaston ovelle. Kuorma on otettava vastaan ja tarkastettava silloin kun se tulee sekä huolehdittava, että ne löytävät turvallisesti paikkansa varastossa. Muut asiat saavat luvan odottaa sen aikaa.

-Haluan hoitaa asiat ammattimaisesti, Heikki tiivistää asennettaan työntekoon.

Heikki on 46-vuotias neljän lapsen isä. Lahti on kotikaupunki, jossa hän viihtyy mainiosti. Vapaa-aikanaan Heikki harrastaa maastopyöräilyä sekä soittaa kitaraa. Bänditouhu on ollut aktiivista ja kunnianhimoistakin – puoliammattilaisuutta niin kuin hän itse toteaa