Power Truck Show 2023 ensiesittelyssä: Suomen nykyaikaisin säiliöauto

9.8.2023
Power Truck Show

Yksi Helokivi Oy:n tärkeimmistä ajotehtävistä on polttoaineen jakelu. Tähän tarkoitukseen on yritys yhteistyökumppaneineen suunnitellut ja rakentanut nyt Suomen moderneimman säiliöauton. Tämä Scanian alustalle rakennettu kokonaisuus esitellään nyt Power Truck 2023 -tapahtumassa.

Neliakselinen 560 hevosvoimaisella diesel-moottorilla varustettu Scania on vain 11 cm pidempi kuin nyt käytössä olevat kolmiakseliset autot siitä huolimatta, että uuden mallinen säiliö vetää peräti 25 m3. Auto tulee jakelemaan polttoaineita pääkaupunkiseudulle ja se on varustettu kaikilla mahdollisilla varusteilla kaikkia pumpattavia polttonesteitä varten. Itse säiliöiden suunnittelusta, säiliötekniikasta ja rakentamisesta on vastannut Alumatic Oy.

Auto on myös varustettu BussiPro:n suunnittelemalla FireCare-tuotelinjan mukaisella palonsammutuslaitteistolla sekä TPMS-järjestelmällä, joka valvoo renkaiden ilmanpainetta sekä pyörien ja laakereiden lämpötiloja ja hälyttää jos havaitsee lämpötilan nousun. BussiPro vastaa lisäksi auton valojen suunnittelusta yhdessä Startax Finland Oy:n kanssa.

Helokivi Oy:n kalustopäällikkö Mikko Jaakkola luonnehtii ponnistusta isoksi, mutta myös kannattavaksi. Hyötykuorma kasvaa, kuljetuskyky monipuolistuu ja lisäksi auto on kuljettajan näkökulmasta erinomaisen mukava ja käytännöllinen, hän kehuu.

Säiliöauto tapahtumassa pe–la 11.–12.8. PowerParkissa Härmässä. Tule tutustumaan!