Nyt kauttamme myös kaistavahtien ja etäisyystutkien kalibroinnit raskaaseen kalustoon

2.5.2023
Kalibrointi

On hienoa, että myös raskaan kaluston kuljettajan avustinjärjestelmät kehittyvät. Ne helpottavat kuljettajan työtä ja parantavat turvallisuutta. Toimiakseen oikein näiden laitteiden tulee kuitenkin olla oikein säädetty. Moni normaali huolto- tai korjaustoimi vaikuttaa siihen, että laitteet on kalibroitava uudestaan. BussiPro tarjoaa nyt tällaisen palvelun.

Esimerkiksi tuulilasin vaihto vaikuttaa tuulilasissa mahdollisesti olevan tunnistinkameran toimintaan. Uusi lasi ei käytännössä koskaan asennu täsmälleen samaan kohtaan kuin missä vanha lasi oli. Sen vuoksi myös lasiin kiinnitetyn kameran välittämä tieto muuttuu eikä vastaa enää todellisuutta.

Kolarikorjaukset ovat toinen tilanne, joka vaikuttaa sensoreihin ja kameroihin vaikka niihin itseensä ei välttämättä olekaan koskettu. Niin ikään auton alustaan tehtävät korjaukset voivat vaikuttaa korin asentoon ja siten muuttaa myös tunnistimien ja kameroiden havaintokenttää. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi jousitukseen tehtävät korjaukset sekä pyörän kulmien säädöt.

Sensoreiden ja kameroiden kalibrointi suoritetaan edustuksessamme olevalla Jaltest -diagnostiikkajärjestelmällä. Näin varmistetaan, että ne toimivat oikein ja tuottavat kuljettajan avuksi tietoa juuri niin kuin on tarkoitettukin.