Syksy paljastaa lasien kunnon

20.9.2023
Syksy paljastaa lasien kunnon

Kun vastaantulevan auton valot heijastuvat pimeällä tiellä märästä asfaltista tuulilasiin, tietää ovatko tuulilasi ja pyyhkijät kunnossa. Ajo autolla, jonka lasi on  kulunut, rasittaa kuljettajan silmiä aivan toisella tavalla kuin puhtaan ja naarmuttoman lasin läpi katsottaessa. Tämä on tottakai myös mitä suurimmassa määrin liikenneturvallisuuskysymys.
 
Lasin heikko kunto saattaa myös vaikuttaa kuljettajan avustinjärjestelmien toimintaan. Avustinjärjestelmien kamerat tekevät havaintonsa lasin läpi ja mikäli näkyvyys on huono se saattaa johtaa siihen, että tärkeä havainto jää tekemättä tai tuloksena on jopa virheellinen toiminta.
 
Tuulilasin ikään voi vaikuttaa itse huolehtimalla mahdollisimman hyvin siitä, että tuulilasin pyyhkijät ovat ehjät ja puhtaat ja itse tuulilasi myös puhdas sekä sisältä että ulkopuolelta. Pissapoikaa käyttäessä ei vettä kannata säästellä, sillä kuiva pyyhkijän sulka hankaa kuraa lasin pinnassa naarmuttaen sitä jokaisella pyyhkäisyllä. Niinpä lasin puhdistuksen yhteydessä kannattaa aina pyyhkäistä myös sulat samalla pesuaineella kuin mitä pissapojassakin on. Jos pyyhkimistulos jää puhdistuksesta huolimatta viiruiseksi, on aika vaihtaa uudet sulat. Sulkien säästäminen on säästöä väärässä kohdassa!
 
Syksy paljastaa myös sivulasien kosteusongelmat. Jos nyt alkaa näkyä sivulaseissa kosteutta niin pakkasten tullen ne jäätyvät eivätkä matkustajat näe ulos senkään vertaa. Palautetta tulee, se on varma!
 
BussiPro kumppaneineen toimittaa ja asentaa lasit koko ammattiliikenteen kalustoon. Nyt vain huomio laseihin ja yhteys meihin niin asia saadaan kuntoon ennen hankalimpien kelien tuloa.