Oikea ilmastointilaitteiston huolto säästää rahaa

25.5.2023
Oikea ilmastointilaitteen huolto

Valitettavan usein auton ilmastointihuolto rajoittuu vain kylmäaineen määrän lisäykseen. Tämä ei kuitenkaan riitä jos halutaan varmistaa että laite toimii luotettavasti ja pitkään. Laitteistossa on useita kohtia, jotka on syytä huoltaa tai ainakin tarkastaa vuosittain.

BussiPro:n ylläpitosopimusasiakkaiden autojen ilmastointilaitteiden vuosihuolto pitää sisällään kokonaisen listan tarkastus- ja huoltokohteita:
kuivauspatruunan vaihto, kompressoriöljyjen tarkastus ja tarvittaessa vaihto, höyrystin- ja lauhdutinkennojen puhdistus, järjestelmän kuivaaminen alipaineella ja lopuksi vielä tiiveystesti.

Kun nämä kohteet käydään vuosittain läpi varmistetaan, että kaikki pelaa silloin kun pitää. Huolto lisäksi pidentää merkittävästi laitteiston elinikää sekä pitää yllä sen tehon ja parhaan hyötysuhteen. Tämä säästää myös polttoainetta.

Teettepä huollon omassa korjaamossa tai teetätte työn jossakin ulkopuolisella, kannattaa varmistaa, että kaikki huoltoa tai tarkastusta vaativat kohdat käydään läpi. Hyvin huollettu ilmastointilaitteisto toimii luotettavasti useita vuosia ilman kalliiksi käyviä remontteja.