Kelit viilenee – toimiiko lämmitys?

Kelit viilenee – toimiiko lämmitys?

Nyt on korkea aika varmistaa, että lämmitys pelaa. Se on niin tärkeä asia, että siitä on säädetty oikein lakia myöten. Kysymys on paitsi mukavuudesta, myös turvallisuudesta sekä kuljettajan että matkustajien kannalta.

Lämmitys on yksi kaikkein tärkeimmistä bussimatkan asiakaskokemukseen vaikuttavista tekijöistä. Jos se ei toimi, on palaute somea ja yleisönosastoja myöten taattu. Asian tärkeyttä korostaa myös Liikenneministeriön soveltamispäätös, jossa lämmitykselle ja tuuletukselle on uhrattu oma kappale. Sen mukaan lämmityksen ja tuuletuksen on taattava kuljettajalle esteetön näkyväisyys eteen ja sivuille. Lisäksi kuljettajan tilan lämpötilaa on pystyttävä säätämään erikseen ja matkustamon erikseen. Myös linja-auton sisätilojen paineistuksesta on huolehdittava.

Eli ei muuta kuin lämmitys ja tuuletus kuntoon ja tervetuloa kylmät kelit!