Huollon järkevöinti säästää selvää rahaa

Huollon järkevöinti säästää selvää rahaa

Jos korjaamopäällikön työpäivä menee tulipalojen sammuttamiseen ja puuttuvien osien metsästykseen niin se ei varmasti ole kustannustehokkain tapa yrittää pitää kalustoa liikkeellä. Kun puuttuvia osia yritetään metsästää äkkipikavauhtia, ei niiden laadusta tai hinnastakaan voida keskustella vaan on otettava se mikä kulloinkin saadaan. Näin kuitenkin monessa yrityksessä edelleen toimitaan, vaikka tälle on olemassa vaihtoehto.

Raskaan kaluston ylläpitokustannusten pienentämiseen tähtäävät BusCare ja TruckCare –palvelut lähtevät yksinkertaisesti siinä ajatuksesta, että asiat ennakoidaan. Kaluston komponenttien elinkaari tiedetään ja varautumalla tulossa oleviin huoltotarpeisiin ennakolta säästetään aikaa ja rahaa – ja myös hermoja.

Prosessi lähtee liikkeelle kartoittamalla ajokalusto jokaista rekisterinumeroa myöten. Tehdyt huollot ja korjaukset ajokilometreineen kirjataan ja suunnitellaan tulossa olevien huoltojen osatarpeet. Tarvittavat osat toimitetaan etukäteen yrityksen omaan hyllyyn hyvään järjestykseen, josta ne löytyvät stressaamatta ja nopeasti. Tämä yrityksen tiloissa oleva kaupintavarasto on BussiPro:n omaisuutta eli asiakkaan rahaa siihen ei sitoudu ennen kuin hyllyllä olevia osia käytetään.

Tämä tarjoaa yritykselle monta etua: työ korjaamolla tehostuu merkittävästi, kun osien perässä ei tarvitse enää juosta. Osat ovat myös heti käytettävissä, jolloin seisonta-aika lyhenee. Myös osien laatu on varmistettu, sillä ne tulevat suoraan BussiPron verkostosta ilman välikäsiä. Suorat toimitukset merkitsevät myös sitä, että osat ovat hinnoiltaan erittäin kilpailukykyisiä. Lisäksi jokaisesta ajoneuvosta tai perävaunusta kertyy tarkka dokumentaatio koska sille on tehty ja mitä. Näin ajoneuvon elinkaarikustannusta on helppo seurata ja verrata muihin.

Haemme lisäksi kumppaneidemme kanssa aktiivisesti keinoja välttää äkkinäisiä rikkoontumisia ennakoivan huollon lisäksi. Esimerkiksi TPMS- järjestelmä tunnistaa alkavat laakeri-, jarru- ja rengasviat, jolloin niihin osataan puuttua etukäteen ennen kuin ne rikkoutuvat lopullisesti kesken matkan.

Uusimpana lisänä tähän kokonaispalveluun ovat nyt tulleet mukaan asennuskemikaalit. Korjaamojen hyllyissä on tavallisesti kirjava valikoima erilaisia kemikaaleja, joiden käyttö on valitettavan usein epätarkoituksenmukaista tai jopa virheellistä. Kartoittamalla tarpeet ja valitsemalla oikeat tuotteet voidaan käytettävien kemikaalien määrää pääsääntöisesti karsia merkittävästi, jolloin niiden oikean käytön opettelu ja varastonhallinta yksinkertaistuvat.

BusCare ja TruckCare on tehty yksinkertaistamaan ja virtaviivaistamaan korjaamon työtä. Näiden palvelujen avulla niiden toiminta tehostuu merkittävästi ja säästää näin selvää rahaa.