Dafolta uusi sammutusjärjestelmä hybridi- ja sähköautoja varten

Dafolta uusi sammutusjärjestelmä hybridi- ja sähköautoja varten

Sähkömoottorit ovat sinänsä hyvin paloturvallisia, mutta niiden tarvitsemat Li-ion-akut aiheuttavat paloriskin. Tähän tarpeeseen on nyt Dafo kehittänyt markkinoiden ensimmäisen tehokkaan sammutusjärjestelmän.

Akkujen riskit liittyvät niiden palaessaan erittämiin myrkyllisiin kaasuihin sekä jopa räjähdysvaaraan. Siksi on tärkeää, että akkujen vikaantuminen havaitaan heti ja ryhdytään mahdollisimman nopeasti tarvittaviin toimiin vahinkojen estämiseksi. Riskialtteimpia tilanteita ovat akkujen lataaminen sekä niiden käsittely esimerkiksi kolarin jälkeen.

Perusteellisten tutkimusten seurauksena selvisi miten vikaantuminen ilmenee ja miten se on mahdollista havaita. Kun sammutusjärjestelmä saa tiedon heti, sen on mahdollista jäähdyttää akku turvalliseen lämpötilaan ja estää näin tulipalon kehittyminen.

Uusi järjestelmä sisältääkin nyt nopeasti reagoivan varoitusjärjestelmän sekä akuston täsmäjäähdytyksen. Lisätietoa uudesta Dafo Vehicle Fire Protection –järjestelmästä saat ottamalla yhteyttä BussiPro:hon.