Tulipalo korostaa huollon merkitystä

Tulipalo korostaa huollon merkitystä

Linja-auton tulipalo on aina vakava muistutus siitä miten tärkeää tällaiset tilanteet on ehkäistä ennakolta. Onneksi tämän kesän tulipaloissa on selvitty toistaiseksi ilman henkilövahinkoja. Ennaltaehkäisyssä on kaksi tärkeää asiaa.

Ensimmäinen asia on tietysti se, että koko laitteisto on bussiin asennettu. Automaattinen sammutuslaitteisto suojaa aina moottoritilan, lisälämmittimen sekä hydrauliikan. Useimmiten tulipalon syy löytyy juuri näistä kohteista. Palot kehittyvät usein erittäin nopeasti ja linja-auton tyhjentämisaika matkustajista on lyhyt. Moottoritilan paloa on lisäksi vaikea sammuttaa käsisammuttimella.
 
Toinen yhtä tärkeä asia on, että laitteisto on huollettu asianmukaisesti, jotta se pysyy toimintakunnossa. Valitettavasti olemme huomanneet, että kaikki eivät ole tästä huolehtineet. Tosi paikan tullen investointi laitteistoon ilman huoltoa valuu täysin hukkaan, sillä jos laitteisto ei reagoi oikein, ei siitä ole mitään hyötyä.
 
Terveisemme on nyt, että varmistakaa sammutuslaitteistojen toimintakunto. Mikäli edellisestä huollosta on vierähtänyt aikaa, ottakaa yhteyttä niin asia korjaantuu.