Uutiskirje viikko 9 – Pakokaasujen puhdistus kuntoon

Pakokaasujen puhdistusjärjestelmien huolto ja päästöluokan nosto helpottuvat

Yhä tärkeämmiksi käyvät ympäristöasiat näkyvät myös raskaan kaluston vaatimuksissa. Kymmenessä vuodessa diesel-moottoreiden päästöluokat ovat tiukentuneet Euro vitosesta Euro kutoseen. Tällä on todellakin vaikutusta kaluston elinkaareen. Esimerkiksi käytössä voi olla kymmenen vuoden ikäistä sinänsä käyttökelpoista kalustoa, joka ei enää päästöluokituksensa vuoksi esimerkiksi kelpaa kaupunkiliikenteeseen. Tai toisaalta on uudempaa kalustoa, jolla on ajettu niin paljon, että hiukkassuodatin tulee elinkaarensa päähän.

Näihin ongelmiin on nyt tulossa ratkaisuja. Toisaalta paljon käytetty hiukkassuodatin voidaan huoltaa niin, että se toimii tehtävässään vastakin suunnitellulla tavalla. Toisaalta vanhoja pakokaasujen puhdistusjärjestelmiä voidaan päivittää entistä parempiin ja nostaa näin auton päästöluokkaa kilpailukykyiseksi mikä on huomattavasti halvempi vaihtoehto kuin hankkia kokonaan uusi auto.

BussiPro on vahvasti mukana kaluston elinkaaren hallinnassa niin, että pyörät pysyisivät mahdollisimman paljon ja pitkään tien päällä tienaamassa. Tähän kokonaisuuteen kuuluvat laadukkaat huolto- ja varaosat sekä myös kaluston ominaisuuksien päivittäminen niin kuin esimerkiksi juuri pakokaasupäästöjen hallinta.

Henkilökuljetusnäyttelyssä keskitytään pienemmän pään kalustoon

Kevyemmän pään linja-autojen ja tilataksien kannattavuutta voidaan parantaa samalla tavalla kuin isompien veljiensäkin. BussiPron BusCare-konseptin avulla voidaan huollon ja korjauksen tarpeet ennakoida niin, että korjaamopäivien  määrä pysyy mahdollisimman pienenä. Omistajalleen tämä merkitsee lisää tuottavia päiviä. 
 
BussiPro palvelee näiden pienempien autojen tarpeita samalla tavalla kuin isompienkin. Käytössä on myös BussCare-varasto, joka on asiakkaan tiloissa sijaitseva kaupintavarasto, jossa juuri kyseisen yrityksen autoihin soveltuvat tarvittavat osat odottavat valmiina auton kaartaessa huoltohallin ovesta sisään. Ja jos tarvitaan jotakin erityistä, se saadaan BussiPron kautta nopeasti paikalle.
 
Näyttelyssä esittelemme myös laadukkaita Valeo-kytkimiä. Valeo on lähes sadan toimintavuotensa aikana kasvanut maailman johtavaksi kytkinvalmistajaksi. Valeo on esimerkiksi Scanian alkuperäisosavalmistaja.
 
Tervetuloa tutustumaan tarjontaamme messuille Tampereelle 25.–26.3.2020

Toimiiko lämmitin varmasti?

Vaikka autoilijan ajatus jo pikku hiljaa alkaa varsinkin eteläisessä Suomessa suuntautua ilmastointilaitteisiin, ei kaikkea ole varmastikaan vielä nähty tästä talvesta. Siksi on hyvä varmistaa, että kalusto on siinä kunnossa, että matka taittuu turvallisesti ja mukavasti myös takatalven kohdatessa.

Sitä paitsi liian usein olemme joutuneet toteamaan, että asiakkaat ovat kesän tullen unohtaneet lämmityslaitteet ja ne muistetaan kauhealla kiireellä vasta syksyllä, kun kelit taas viilenevät. Se on ihan turhaa, kun asian voisi hoitaa valmiiksi kuntoon jo nyt vaikkapa ilmastointilaitteen huollon yhteydessä.