Uutiset 2016

Mediassa: ESS Yrityselämää 22.12.2016

Sisko Ojajärvi kiinnostui BussiPro:n tekemisistä lyhyen keskustelun jälkeen Ladec:n ”Venäjän vienti kasvuun” –projektin päätösseminaarissa sen verran, että kirjoitti ansioistamme erityisesti raskaankaluston paloturvallisuuden parantamisesta ns. nettiartikkelin, joka löytyy alla olevan linkin kautta:

https://www.ess.fi/yrityselamaa/art2330897

Siskolle kaunis kiitos asiaan syvällisesti perehtymisestä ja ”punaisen langan löytämisestä”!

Messuilla: BusWorld Russia, Moscow 25. – 27.10.2016
 
Ensimmäistä kertaa järjestetyt bussimessut Moskovassa Busworld-brändin alla keräsivät Venäjän bussiammattilaisia sankoin joukoin tutustumaan niin venäläisvalmisteisiin kuin Eurooppa ja kiina-valmisteisiinkin linja-autoihin Moskovan Crocus –messukeskukseen kehätien varteen.
 
BussiPro:lla oli ensimmäistä kertaa ulkomailla oma messuosasto, jota oli pohjustettu syksyn  mittaan aktiivisella markkinatutkimuksella. Saamamme palaute laajasta tuoterepertuaaristamme ja bussiosaamisestamme oli vilpittömän positiivista ja uusia kontakteja luotiin reilusti yli 100 kpl. Messuja voidaan hyvin pitää todella onnistuneina osaltamme.
 
Ainoana miinuksena voimme pitää Jussin ja Tuomaksen kielitaidottomuutta venäjän suhteen, mutta innokas harjoittelijamme Leevi Kaareetkoski ja paikallinen Katarina tulkkasivat innostustamme kiitettävästi.
 
Messujen jälkeen kiinnostus ei ole puolin eikä toisin laantunut, vaan tarjouspyyntöjä ja niiden vastauksia on lähetetty aktiivisesti ja ensimmäiset tavaraerät jo saatu onnistuneesti rajan toisella puolen.
 
Erityiskiitokset Ladec:n Julia Kurhiselle avustasi vientiprojektimme käynnistämiseksi!

 

Uusien toimitilojen avajaiset (part II) 7.10.2016

Vasarakatu 2:een muuttamista juhlistettiin jo perinteiseen tapaan Oktoberfest –hengessä. Yhteistyökumppaneitamme saapui paikalle runsaasti, noin 60 henkilön voimin, mistä olemme iloisia. Juhlatunnelma oli katossa lahtelaisen trion soittaessa taustalla baijerilais-varioitua musiikkia.

Tilaisuuden aluksi Jussi kertoi tuttuun tapaan kuluneen vuoden kuulumiset, mm. uudet edustukset ja katsauksen tulevaan.

Suurena kunniana saimme paikalle Knorr-Bremse:n Dieter Von Gross:n, joka kertoi Knorr:n tulevista, tehdaskunnostetuista vaihto-osista sekä syksylle aiheellisesta jarrujärjestelmän ilmankuivatuksesta.                   

Messuilla ja uusia edustuksia: Automechanika Franfurt 13. – 17.9.2016
 
Frankfurtin Automechanika keräsi tänä vuonna 136.000 autoalan ammattilaista yli 170 maasta tutustumaan 4.820 näytteilleasettajan uutuuksiin. Tuomas ja Jussi olivat etsimässä uusia innovaatiota ja edustuksia laajenevaan BussiPro:n valikoimaan sekä ylläpitämässä jo aiemmin solmittuja toimittajasuhteita.
 
Näyttelyn anti ei tälläkään kerralla pettynyt, vaan meillä oli mukanamme tuomisina suorat edustukset mm. DANA:lta, Mekral:ta, Timken:ltä ja Winnard:lta. DANA valmistaa mm. VDL Citea:n akselistot ja Winnard ko. akseleiden jarrulevyt. Timken:ltä löytyvät OEM laakerit joka lähtöön. Mekra totutusti dominoi bussien peilimarkkinoita. Ko. edustukset vahvistavat entisestään BussiPro:n laajaa valikoimaan alkuperäisvalmistajien tuotteista.

   

automechanika2016

m1

ferrari

dayco

Messuilla: BussiPro osallistui FinnMETKO –näyttelyyn Jämsässä 1. – 3.9.2016
 
Osallistuimme jälleen yhteisosastolla Voitelukeskuksen kanssa Suomen laajimpaan rakennuskonealan näyttelyyn FinnMETKO:on. 
 
Sää helli niin näytteilleasettajia kuin näyttelyvieraitakin, joita oli 3 päivän aikana kaikkiaan 35.600.
 
Päätuoteryhmämme tässä näyttelyssä olivat paloturvallisuuden tekijät: Automaattiset palosammutuslaitteistot ja uutuutena Knorr-Bremsen TPMS-järjestelmä. Työvalot, koneiden lasit ja varaosat kiinnostivat messuyleisöä kiitettävästi niin ikään ja saimme paksun nipun yhteydenottopyyntöjä.
 
Tilausajossa olleet linja-autoliikennöitsijät löysivät osastollemme myös hyvin.
 
Kiitämme nykyisiä ja tulevia asiakkaitamme kiinnostuksestanne toimintaamme kohtaa ja teemme parhaamme pitääksemme palvelutasomme jatkossakin totutun korkeana!

     

BussiPro:n toiminta laajenee uusien toimitilojen myötä
 
1.6.2016
 
BussiPro:n henkilöstö vietti hikisen toukokuun viimeisen viikon suorittaessaan muuttoa uusiin, laajempiin tiloihin osoitteeseen Vasarakatu 2, 15700 Lahti. Uudet tilat vastaavat paremmin nykyisiä tavaravirtojamme ja antavat mahdollisuuden kasvuun myös lähivuosina.
 
Muutettavaa tavaraa oli kertynyt 15 kuorma-autokuorman verran varastonimikkeiden määrän ollessa jo yli 4.000.

ilma2ilma1

Messuilla: Henkilökuljetus 2016 Tampereen Messukeskuksessa

6.-7.4.2016

BussiPro osallistui entistä ehommalla osastolla toista kertaa järjestettyyn Henkilökuljetus –näyttelyyn Tampereen Messukeskuksessa. Olimme liikkeellä jälleen Voitelukeskuksen kanssa jaetulla osastolla. Täksi vuodeksi ehdimme juuri ja juuri uusia messuilmeemme ja –kalusteemme, josta alla olevan linkin kautta kuvia.

Tapahtumassa vieraili hyvä määrä henkilökuljetusalan ammattilaisia viime vuoden tapaan, mutta tänä vuonna kävijämäärä kasvoi lähes 1000, ollen noin 1800.

Uutuutena esittelimme täysin uuden tuoteryhmämme, ns. edullisemmat tarvikeosat, mutta saksalaisella laadulla. BussiPro on ottanut repertuaariinsa totutun OEM-tason rinnalle edullisemman tarviketason, jonka valmistajana toimii Saksalainen Auger Autotechnik GmbH. Auger:n valmistamia varaosia otetaan myyntiin sitä mukaan, kun omat kenttätestimme valmistuvat. Messuille ehdimme saada näytteet mm. Scania K-sarjan hihnankiristimistä ja Scania GR801:n kytkinhaarukasta.

Koriosien uutuudet ja vanhat ”hittituotteet”, kuten wc:n tyhjennysventtiilit, keräsivät niin ikään kiitettävästi kiinnostuneita ympärilleen.

Osastollamme vieraili to 7.4. muutaman kuukauden Pohjanmaan edustajanamme/agenttinamme toimiva Sami Mattila, joka Pohjanmaalla on tähän asti tunnettu erityisesti käsisammuttimien huoltoja. Sami on innokkaasti solminut uusia asiakassuhteita ja kunnostautunut erityisesti automaattisten palosammutuslaitteistojen myynnissä. Perustamme vielä tämän vuoden kuluessa Kortesjärvellä ns. käsivaraston, josta käsin Sami pystyy entistä paremmin  palvelemaan lähiseutunsa uusia ja vanhoja asiakkaitamme.

Suomen turvallisin säiliöauto?
4.3.2016
 
Asensimme mäntsäläläisen Kuljetusliike Maunola & Co Oy:n säiliöautoon heidän toisen palosammutuslaitteistonsa, mutta erikoisen tästä asennuksesta teki se, että samaan autoon asennettiin myös Suomen ensimmäinen Knorr-Bremsen TPMS –rengaspaineen ja –lämpötilan seuranta järjestelmä. Renkaan paineen seurannan lisäksi lämpötilan seurannalla on oleelliset hyödyt:
 

  • laahaavat jarrut ja kuluneet laakerit tulevat esille ennen vaurion sattumista, jolloin myös paloturvallisuus kohenee entisestään
  • rengas toimii suunnitellusti lämpö-tasapainotilassa (engl. Thermal Equilibrium), mikä suoraan alentaa rengas- ja polttoainekustannuksia
  • ei jäätymisen johdosta vuotavia venttiileitä, kuten perinteisissä rengaspaineen valvontajärjestelmissä
  • ei loskan ja jään mukana hävinneitä rengaspaineantureita, koska tässä järjestelmässä anturit ovat vanteen ja renkaan välissä suojassa

 
Liikkuvan kaluston turvallisuutta lisäävästä, ”uraa uurtavasta” projektistamme uutisoi myös Konepörssi:
https://www.koneporssi.com/uutiset/lisaa-turvallisuutta-busseihin-ja-raskaaseen-kalustoon-bussipro-oy/