Näin vaihdat sylinterin kannen tiivisteet oikein

17.8.2021

Kuorma- ja linja-auton moottorin sylinterin kannen tiivisteiden vaihto on periaatteessa helppo homma. Toisaalta se on myös tärkeä ja huolellisuutta vaativa työ, jossa epäonnistuminen voi aiheuttaa kalliin vahingon. Palotilaan unohtunut rätti on valitettavasti ihan klassikkoesimerkki pienestä huolimattomuudesta, joka tuhoaa koko kansiremontin. 

Osana onnistunutta asennustyötä toimivat myös oikeat asennuskemikaalit. Kun tilaat projektisi muita osia niin muista tilata myös tarkoitukseen sopivat asennuskemikaalit, jotka nekin saat BussiPro:lta.

BussiPron kumppani tiivisteasioissa on Victor Reinz, jonka tiivisteet ovat tunnettuja hyvästä laadustaan ja mittatarkkuudestaan. He ovat tehneet selkeän vaiheittain etenevän opasvideon kannentiivisteiden vaihdosta. Jos sinulla on viisi minuuttia aikaa niin katso löydätkö siitä omaan työhösi uutta vinkkiä. 

 

Victor Reinz kuuluu Dana-konserniin, joka on  maailmanlaajuinen ajoneuvojen voimansiirto- ja sähkökäyttöisten järjestelmien toimittaja. Samaan korserniin kuuluu myös mm. voimansiirtojärjestelmiin erikoistunut Spicer. Dana on myös BussiPro:n yhteistyökumppani.