Uutiskirje viikko 12 – Ilmastoinnit kuntoon

Ilmastoinnit kuntoon!

Bussin sisälämpötila voi kesähelteellä nousta yli 40 asteeseen jos ilmastointi ei ole kunnossa. Tämä ei paranna liikenneturvallisuutta, kuljettajan työoloja eikä matkustusmukavuutta. Kuljettajien matkustajilta saama palaute ei aina ole painokelpoista tekstiä, vaikka heillä ei asiaan ole osaa eikä arpaa.  

Ilmastointilaite on periaatteessa pitkäikäinen ja luotettava, mutta ilman huoltoa sen teho laskee tai viilennystä ei tule lainkaan. Huollon laiminlyönti myös lyhentää laitteiston kalleimman komponentin eli kompressorin toimintaikää, joten siinäkään mielessä huollon laiminlyönnillä ei voita mitään.

Myös ilmastointilaitteen oikealla käytöllä voi pidentää sen ikää. Laitteistoa kannattaa aika ajoin käyttää myös talvisaikaan, jotta ilmastointilaitteiston kylmäaine virtaa koko järjestelmän läpi. Sen ansiosta tiivisteet pysyvät kunnossa ja kompressori voideltuna.

Lauhdutin kannattaa puhdistaa aina pesun yhteydessä, jotta siihen ei pääse kertymään ja pinttymään likaa, joka estää sen tehokkaan toiminnan. Ilmastointilaitteen nesteet kannattaa tarkastaa vuosittain ja tarvittaessa täydentää, sillä kylmäainetta haihtuu ehjästäkin järjestelmästä pikku hiljaa. Laajempi huolto on vuorossa joka toinen vuosi. Siinä esimerkiksi vaihdetaan kompressoriin uudet öljyt. Vuosihuollossa vaihdetaan tai pestään myös kuivaimen patruuna ja suodattimet. Muutoin laitteiston teho heikkenee ja rasittaa puhallinmoottoria, joka rikkoutuu siksi ennenaikaisesti.

Kylmälaitteiden korjaaminen edellyttää erikoislaitteita ja osaamista, joten laitteiston hyvä arjen ylläpito säästää pitkässä juoksussa kustannuksia.

BussiPro palvelee myös ilmastointiasioissa esimerkiksi niin, että samalla kun autoon vaihdetaan lasi, voidaan ilmastointi hoitaa samalla reissulla. Tämä säästää sekä aikaa että rahaa. Huoltoautomme voi myös tulla paikan päälle, jolloin voimme huoltaa monta autoa samalla kertaa.

Pyydä lisätietoja kalustosi ilmastointilaitteiden huoltamisesta
numerosta +358 75 7550 330 tai sähköpostitse myynti@bussipro.fi.