Messuilla: Busworld Europe Kortrijk 19.-25.10.2017

Messuilla: Busworld Europe Kortrijk 19.-25.10.2017

BussiPro Oy oli ensimmäistä kertaa mukana Kortrijk:n Busworld –näyttelyssä, joka on 1970-luvulta lähtien noussut legendaksi  bussimaailmassa. Monien ”veteraanikävijöiden” harmiksi Busworld Europe järjestettiin viimeisen kerran Kortrijk:ssa, mutta sitäkin näyttävämmin. Messuorganisaation mukaisesti 24. kertaa järjestetty näyttely ”oli paras ikinä”:

• 376 näytteilleasettajaa (useita kymmeniä jonotuslistalla) 36 eri maasta
• 37.241 vierailijaa 118 eri maasta
Kts. messuorganisaation lehdistötiedote täältä»
 
Kortrijk:n tunnelma on aina ollut vertaansa vailla, mutta näin suureksi tapahtumaksi kasvamisen myötä Kortrijk:n messuhalliin ei enää yksinkertaisesti mahdu. Jo vuosia messuhallia on tilapäisesti laajennettu telttarakenteille, jotta kaikki halukkaat näytteilleasettajat ja vierailijat mahtuisivat. Seuraavan kerran vuonna 2019 järjestettävä tapahtuma pidetään Brysselin messukeskuksessa, jolloin esim. messuille saapuminen helpottuu oleellisesti. ”Veteraanikävijöiden” tavoin toivomme, että Kortrijk:n henki siirtyy uuteen paikkaan.
 
Toteutimme alkusyksyn 2017 aikana etukäteismarkkinointia ja markkinointitutkimuksia erityisesti BeNeLux:n ja Saksan bussioperaattoreiden parissa. Kiinnostus uutta Buscare –konseptiamme kohtaan oli lähes poikkeuksetta positiivista, mikä näkyi myös itse messuilla osastollamme vierailleiden, yli 200 kontaktin, joukossa. Välillä osastollamme oli jopa niin ruuhkaa, ettemme ehtineet 5 henkilön miehityksestä huolimatta keskustella kaikkien kiinnostuneiden kanssa.
 
Mukavaa oli myös huomata, että OEM-yhteistyökumppaneistamme mm. Knorr-Bremse:n, Meritor:n ja Mekra:n edustajat kävivät tervehtimässä meitä.
 
Positiivisena yllätyksenä tuli, että saimme ensimmäiset tarjouspyynnöt jo ennen kotiin paluuta ja syvällisemmin BusCare –konseptistamme kiinnostuneita operaattoreita tulemme tapaamaan loppuvuoden 2017 ja alkuvuoden 2018 aikana.
 
Onnistuneen kansainvälisen esittäytymisen johdosta voimme iloksemme kertoa, että Saksan bussimarkkinan asiantuntijamme, Marc Schröder, päätettiin vakinaistaa.
 
Vilpittömät kiitokset kansainvälistymisprojektissamme auttaneille: Johanna Veikkolainen/Ladec, Marc Borremans/Mathces2success, Hannele Zilm-Schulz/FinDeConnect, Taina Immonen/MyFinland, Arto Varanki/Messeforum, Markku Mäkelä/Tekes, Miia Forsström/ELY ja monet muut mukana olleet!

The Busworld Times no. 69