Uutiset 2015

Oktoberfest 2015
23.10.2015

Koleassa syksyisessä säässä, mutta sitäkin lämpimämmässä tunnelmassa, vietettiin jo perinteisiä BussiPro:n syysjuhlia Oktoberfest-hengessä.

Paikalle kokoontui PK-seudun, Tampereen ja Lahden seudun asiakkaita ja yhteistyökumppaneita.

Tarjoilusta vastasi jälleen Menuet Heinonen, Saku Heinosen toimien grillimestarina. Tarjolla oli baijerilaistyyliin lihamakkaraa, hapankaalia ja bretzeleita, unohtamatta saksalaista olutta.

Kiitos mukana olleille mainion juhlatunnelman luomisesta!

Ensi vuoden lokakuussa tavataan taas!

Katso kuvia


Busworld 2015 Belgian Kortrijkissa

19.–20.10.2015

44-vuotistaivaltaan juhlineessa näyttelyssä rekisteröityneitä kävijöitä oli lähes 35.000.

Jussi kävi tutustumassa jälleen laajentuneeseen Kortrijkin bussinäyttelyyn. Esillä olivat Euroopassa myytävien bussimerkkien lukuisat mallit, unohtamatta osavalmistajia ja jälkimarkkinatuotteita. Merkillepantavin asia uusien mallien saralla olivat kaupunkiliikenteeseen tarkoitetut sähköbussit sekä niiden komponenttitoimittajat. Ajan hermoilla olevana varaosatoimittajana BussiPro:n tulee varautua muuttuviin markkinatilanteisiin ja aiemmasta merkittävästi poikkeavaan kalustoon.

Bussien varaosalasien toimittajana ja vaihtajana alkunsa saanut BussiPro valmistautuu henkilöautoissa jo tutuksi tulleeseen kaistavahti-järjestelmän ilmaantumiseen myös busseihin. Kortrijkissa esillä olleet turistibussit olivat jo varusteltu ko. järjestelmällä.

”Haaviin” tarttui jälleen lukuisa joukko uusia, potentiaalisia yhteistyökumppaneita ja niistä on varmasti jatkossa lisää kerrottavaa. Samalla oli luonnollisesti hyvä tiivistää jo olemassa olevia toimitussuhteita, kuten pyyhinjärjestelmiä valmistavaan, brittiläiseen The Matador Company Ltd, jonka järjestelmiä käyttävät mm. Scania, VDL ja Vest Buss.

21. – 22.10.2015 Jussi kävi samalla matkalla lujittamassa yhteistyötä Belgiassa sijaitsevien jo vakiintuneiden yhteistyökumppaneiden kanssa, joita ovat mm. integroitujen matkailuautojen tuulilaseihin erikoistunut EFKglass ja moottoreita yli 40 vuotta kunnostanut Hamofa.

https://www.ammattiautot.fi/haku/?q=kortrijk

https://www.hamofa.be/index.html

https://www.efkglass.com/en/page/company/

Katso kuvia

MAXPO – Pohjoismaiden suurin maanrakennusalan näyttely
10.–12.9.2015

BussiPro oli tuttuun tapaan yhteisellä osastolla Voitelukeskuksen kanssa MAXPO:ssa Hyvinkään lentokentällä syyskuussa 2015. Kolmen messupäivän aikana paikalla kävi 16.800 rekisteröitynyttä kävijää ja ilmojenkin ollessa suotuisat ulkotapahtumalle, näyttely oli kaikin puolin todella onnistunut.

Esittelimme Voitelukeskuksen ”kainalossa” automaattisia palosammutuslaitteistojamme, joiden osalta saimme kiinnostusta osaksemme. Paloturvallisuudesta kävi kanssamme keskustelemassa niin pienten kuin suurtenkin maansiirtoyritysten henkilöstöä, puolustusvoimien edustajia, kuljetusyrittäjiä, ja unohtamatta tärkeitä yhteistyökumppaneitamme, vakuutusyhtiöitä. Keskustelut johtivat useisiin tarjouspyyntöihin, joita työstämme syksyn mittaan.

Voitelukeskuksen osastolla yleisön joukossa kiinnostusta herättivät kaluston ylläpitohuoltoon liittyvät varaosat, kemikaalit ja välineet.

Myös jo perinteiseen tapaan veteraanikoneiden osastolla suoritettiin työnäytöksiä, mm. vaijerivälityksellä operoitavalla ”Jussi 610” –kaivinkoneella.

Katso kuvia

Öljy-yhtiön ohje säiliöautojen automaattisista palosammutuslaitteistoista
9.6.2015

Neste julkaisi ohjeensa automaattisten palosammutuslaitteistojen käytöstä säiliöautojen moottori- ja lisälämmitintiloista lähtevien palojen ehkäisemiseksi. Nesteen ohje perustuu FK-127 ja FK-128 –ohjeisiin, joista kummastakin on otettu hyvät puolet erityisesti säiliöautojen paloturvallisuutta silmällä pitäen. Keskeisimpänä asiana Nesteen ohjeessa on sammutteen rajaaminen nesteeseen, sillä useiden tutkimusten tuloksena on havaittu tehokkaimmaksi sammutteeksi (myös sähköpalot) vesi. 

Sammutustehon kannalta Nesteen ohjeessa kiinnitetään sammutteen lisäksi huomiota myös toiseen tärkeään käytännön seikkaan, eli moottorin apulaitteet, polttoainejärjestelmä, hydrauliikkajärjestelmä ja lisälämmitin tulee olla kohdesuojattuja. Em. tarkoittaa käytännössä ”räätälöityä” putkistoa ja suuttimia kuhunkin autoon erikseen, sillä esim. ns. suoran ja V-moottorin startit sijaitsevat aivan eri paikoissa.

BussiPro:n edustamissa sammutuslaitteistoissa käytetään sammutteena nestettä ja valveutuneimmat liikennöitsijät ovat jo asennuttaneet Dafon tai Fogmakerin laitteiston säiliöautoonsa.

Nesteen ohjeen julkaisun myötä myös muiden öljy-yhtiöiden (erityisesti Teboil) ajoissa olevat liikennöitsijät ovat kiinnittäneet huomiota autojensa paloturvallisuuteen ja mm. Kuljetusliike Maunola & Co Oy Mäntsälästä on asennuttanut jo kahteen autoonsa Dafon järjestelmän.

Nesteen sopimuskumppaneista mm. Kuljetusliike Vieno Ollonqvist Oy ja Simeon Tank Oy ovat luottaneet autojensa paloturvallisuudessa BussiPro:n ammattitaitoon.

Katso ohje tästä       Katso kuvia

Markkinointia: Moottoriurheilijan tukeminen
17.5.2015

Janne Lähde ajoi V1600-luokan Rata-SM –sarjan 1. osakilpailussa hienosti 2. ja 1. sijan viikonlopun (16. – 17.5.15) lähdöissä Hämeenlinnan Ahvenistolla. BussiPro on mukana kirittämässä Jannea mestaruuteen kaudella 2015.

Kts linkki: http://www.rata-sm.fi/content/fi/36/3861/RATA-SM%20Ahvenisto%2016.-17.5.2015.html 
Kts. kuva: Liitteenä

Ahvenisto

Öljy-yhtiö ei tingi turvallisuudesta
22.4.2015

Kesäkuun alussa 2015 voimaan astuva Neste Oil:n edellytys säiliöautojen moottoritilan automaattisesta palosammutuslaitteistoista oli yhtenä turvallisuusteemana Nokian Eedenissä järjestetyssä Öljy- ja biopolttoaineala ry:n koulutuspäivillä. Jussi oli kutsuttuna pitämään tietoiskua automaattisista palosammutuslaitteistoista (kts. materiaali alla olevasta linkistä). Kuljetusliikkeiden ja alan sidosryhmien edustajat olivat aiheesta kiinnostuneita ja parkkipaikalla järjestetty sammutusnäytös keräsi ympärilleen paljon uteliaita. Korkeapaineinen nestesammutusjärjestelmä osoitti tehonsa ja sopivuutensa kiistatta moottoritilapalon demonstraatiossa, jossa palavana aineena oli paineella suihkuava bensiini (kts. video vastaavasta demonstraatiosta).

Automaattiset sammutuslaitteistot

Messuilla: Bussinäyttely 2015 Tampereen Messukeskuksessa
19.3.2015

Kokonaan uusi linja-autoalan tapahtuma järjestettiin Tampereen Messukeskuksessa 18. – 19.3.2015. Mukana olivat merkittävimmät autovalmistajat ja alan muut sidosryhmät. BussiPro esitteli messuilla lähes koko tuoterepertuaariaan, sillä logistisista syistä poissa oli käytännössä vain kokonaiset vaihtomoottorit ja –vaihteistot. Niiden yksittäisiä osia toki oli messuilla esillä. Olimme jo totuttuun tapaan jaetulla osastolla Voitelukeskus Oy:n kanssa.

Messuilla kävi kahden päivän aikana rekisteröityneitä kävijöitä 886 henkeä, jota voidaan pitää todella hyvänä tuloksena ensimmäistä kertaa järjestetylle ammattitapahtumalle. Messujärjestelyt sujuivat loistavasti ja ensi vuonna olemme taatusti mukana uudelleen.

Katso nettiartikkeli tapahtumasta: https://www.ammattiautot.fi/uutiset/bussipro-tarjoaa-varaosat-kustannustehokkaasti/

messut messut
messut messut


Uusi sop
imus: Palosammutuslaitteistojen huolto laajenee

24.2.2015

Oy Pohjolan Liikenne Ab ja BussiPro solmivat 36 linja-auton palosammutuslaitteistojen ylläpitosopimuksen, joka sisältää ko. laitteistojen määräaikaishuollot ja korjaukset tarvittaessa. Korimallit ovat pääosin Lahti Scala ja Volvo 8700, vuosimalleiltaan 2004-2010. BussiPro huolehtii oma-aloitteisesti vuosittaisten määräaikaishuoltojen toteuttamisesta ajallaan, jolloin liikennöitsijä voi keskittyä ydinliiketoimintansa pyörittämiseen. Tämän sopimuksen sammutuslaitteistot ovat Dafo:n ja Fogmaker:n valmistamia, joiden valtuutettuna edustajana BussiPro toimii.