Uutiset 2010-2014

Uusi edustus: Frimatec –vesipumput
18.12.2014

Laadukkaita moottoreiden vesipumppuja, jousituksen tankoja ja ilmastoinnin kompressoreita valmistava saksalainen Frimatec solmi jälleenmyynti- ja maahantuontisopimuksen BussiPro Oy:n kanssa. Frimatec Automotive GmbH toimii maailmanlaajuisesti hyötyajoneuvojen jälkimarkkinoilla. Monista muista Keski-Eurooppalaista varaosavalmistajista poiketen Frimatec valmistaa tuotteensa edelleen Saksan Wendelstein:ssa.

Frimatec on keskittynyt johtavien Eurooppalaisten raskaankaluston valmistajien tuotteisiin, kuten VOLVO, SCANIA, IVECO, MERCEDES-BENZ, MAN, DAF ja RENAULT.

Jokainen Frimatec:n valmistama varaosa tarkastetaan ISO 9001 –järjestelmän mukaisesti ennen asiakkaalle toimittamista. Mm. vesipumput tarkastetaan alipaineistettuina mahdollisten vuotojen löytymiseksi ja tästä syystä niille myönnetään 2 vuoden varaosatakuu.

BussiPro Oy on jo toimittanut asiakkailleen uusia vesipumppuja, joita ei aiemmin ole saanut Suomen jälkimarkkinoilta.

Linkki valmistajan sivuille: https://www.frimatec.de/en/

Uusia tuotteita ja edustuksia 
14.11.2014

BussiPro sopi laajasti bussienkin lämmitysjärjestelmien säädöissä käytettyjen Bürkert –tuotteiden edustuksesta. Jo nyt yleisimmät Bürkert –venttiilit löytyvät Lahden Autokorin ja Volvon valmistamiin malleihin suoraan varastostamme ja varastoa on tarkoitus edelleen kehittää, jotta etenkin talviajan hyvä palvelukyky säilyy tai jopa paranee.


Media: Hyötyajoneuvo- ja työkonepalojen taltuttaminen

10.11.2014

SL-Medioihin kuuluva Konepörssi –lehti huomio tilastoihin perustuen työkonepalojen hälyttävän määrän ja selvitti BussiPro Oy:n ja Molkentin Oy:n avustuksella, miten vakavilta onnettomuuksilta voidaan suojautua. 

Tähän artikkeliin valikoitui Molkentin Oy:n autonosturiin ja Imatran paperitehtaalla työskentelevään puskutraktoriin valitsemat Dafo –sammutusjärjestelmät, mutta valikoimissamme on myös toinen johtava ruotsalainen järjestelmä, Fogmaker.

Linkit edustamiemme valmistajien sivuille:

https://www.dafo.se/en/   https://fogmaker.com/

Linkki lehtiartikkeliin: https://www.koneporssi.com/uutiset/bussipro-osaa-sammutusjarjestelmat/

Messuilla: Persontrafik Tukholmassa 
29.10.2014

Jussi tutustui joka toinen vuosi Tukholmassa järjestettäviin julkisen henkilöliikenteen messuihin. Esillä oli eri bussivalmistajien uutuuksia ja kiinalaisten vahva läsnäolo oli silmiin pistävää. Lisäksi Volvo esitteli ensi kertaa Pohjoismaissa uuden ladattavan 7900 –hybridibussinsa. BussiPro:n osalta messut sujuivat jo solmittujen toimittaja-asiakassuhteiden syventämisessä. Muutama potentiaalinen edustuskin löytyi, mutta niistä myöhemmin lisää.

Kuva 1 Kuva 2

Uusien toimitilojen avajaiset 
24.10.2014

Perjantaina 24.10.2014 vietettiin BussiPro:n uusien toimitilojen avajaisia Vasarakakulla Oktoberfest –hengessä. Jussi piti aluksi lyhyen historiikin yrityksen vaiheista ja toivotti asiakkaat tervetulleiksi. Virallisen osuuden jälkeen nautittiin saksalaisvaikutteisesta tarjoilusta, kuten lihamakkaroista, hapankaalista, perunasalaatista, pretzeleistä sekä unohtamatta tietenkään weissbier:iä eli vehnäolutta. Tarjoiluista vastasi erinomaisesti onnistuen lahtelainen Saku Heinonen tiimeineen.

Ilta jatkui alppihumpan (mm. DJ Ötzi) soidessa taustalla rennon jutustelun ja tanssahtelun merkeissä. Kiitämme vieraitamme positiivisesta hengestä, joka loi mahtavan juhlatunnelman!

Kuva 1 Kuva 2 Kuva 3 Kuva 4 Kuva 5 Kuva 6 Kuva 7 Kuva 8

Messuilla ja uusia edustuksia: Uusia edustuksia ja tuoteuutuuksia Automechanikasta 
18.9.2014

Joka toinen vuosi järjestettävät Automechanika –messut olivat menestys BussiPro:lle. Ko. messut ovat autoalan jälkimarkkinapuolen maailman suurin tapahtuma. Tänä vuona rikottiin jälleen ennätyksiä, eli paikalla oli 4631 näytteilleasettajaa 71 eri maasta ja messuvieraita kaikkiaan 140.000. Jussi ja Tuomas solmivat viikon aikana merkittäviä uusia edustuksia ja tapasivat jo vakiintuneita toimittajia, kuten Knorr-Bremse sekä Iveco:n ja Irisbus:n alkuperäisosien toimittaja. Vanhoja suhteita vaihtomoottori- ja käytettyjen moottoreiden/vaihteistojen toimittajiin vahvistettiin.

Uusista edustuksista tärkeimpien joukossa on mm. Meritor, joka bussipuolella on tullut tunnetuksi erityisesti Volvon pyöräjarrujen valmistajana. VDL:n, Volvon ja Scanian alkuperäisvaraosien hankintaan saatiin lisää ”hartioita”. Myös uusia toimittaja-asiakas-suhteita solmittiin varsinkin Pohjoismaisessa yhteistyössä.

Kuva 1 Kuva 2 Kuva 3 Kuva 4 Kuva 5 Kuva 6 Kuva 7 Kuva 8 Kuva 9

Yritys kehittyy: BussiPro uusiin toimitiloihin 
1.7.2014

BussiPro muutti heinäkuun alussa itse suunnittelemiinsa  tiloihin Lahden Jokimaan yrityspuistoon. Tiloissa on huomioitu nykyiset  varastointitarpeet sekä kasvaneen henkilökunnan tarpeet niin sosiaali- kuin työtilojen suhteen. Asennuspaikkoja tuuli- ja sivulaseja sekä automaattisia palosammutuslaitteistoja varten on nyt 2 kpl eikä tavaraliikennekään enää ruuhkaudu ulko-oville, vaikka ”tupa olisi täynnä” asennuskohteita. Samalla otettiin käyttöön uusi puhelinjärjestelmä, jotta asiakkaitamme pystytään jatkossa palvelemaan entistä ripeämmin.

 

Messuilla: BussiPro perinteeksi muodostuneilla Linja-autoliiton kesäpäivillä Porissa 
17.6.2014

BussiPro esitteli uusia edustamiaan tuotteita BUS2014 –näyttelyssä. Esillä olivat mm. MATADOR –tuulilasin pyyhkimien mekanismit, MEKRA –peilit, lämmönsäädön osat (kuten UWE), alkuperäisiä vastaavat koriosat valmiiksi maalattuina jne. Näyttely keräsi mukavasti alan ammattilaiset yhteen nauttimaan aurinkoisesta, joskin hieman tuulisesta, kesäpäivästä Yyterin hiekkarannan tuntumaan. Kautta historian messuilla ensimmäinen varsinainen kauppakin tehtiin, kun Busland:n ostopäällikkö Markko Aruksaar otti Virossa työnalla olleeseen Scalaan peilin varren.

BussiPro:n osastolla ”alivuokralaisena” oli pitkäaikainen yhteistyökumppani Voitelukeskus ja heidän edustajanaan myyntipäällikkö Kari Salmela. Voitelukeskuksen tuoterepertuaarista olivat esillä bussien suodattimet ja asennuskemikaalit.

Kts. linkki (BussiPro 1BussiPro 2BussiPro 3BussiPro 4BussiPro 5BussiPro 6)

Kts. linkki (https://www.ammattiautot.fi/uutiset/bus-2014-yyterissa/)

Palvelu: Varastoitaviin tuotteisiin Skandinavian yleisimpien integroitujen matkailuautojen lasit 
7.4.2014

BussiPro laajensi varastoitavia tuotteitaan integroitujen matkailuautojen tuulilaseilla. Noin viikon toimitusajalla saatavilla ovat myös harvinaisemmat automerkit ja –mallit sekä lämmitetyt ja auringon valoa heijastavat lasit (ns. SOLAR -lasit). Toimittajina käytetään niin kotimaisia tehtaita kuin Keski-Euroopan juuri matkailuautojen laseihin erikoistuneita valmistajia.

Nopeutuneesta toimitusajasta johtuen kesä 2014 oli todella menestys matkailuautojen lasien vaihtojen suhteen.

Lue aiheesta Ammattiautot –lehden artikkelista, kts. linkki (https://www.ammattiautot.fi/uutiset/bussipro-asentaa-tuulilasit-matkailuautoihin )

Uusi edustus: Matador –pyyhkimien vivustot ja -järjestelmät 
18.10.2013

BussiPro ja The Matador Company Ltd solmivat perinteisillä Belgian Kortrijk:n bussimessuilla jälleenmyynti-sopimuksen Skandinaviaan mm. VDL:n ja  entisen Lahden Autokorin käyttämien tuulilasin pyyhkijöiden järjestelmistä. Yhteistyötä tiivistetään asteittaan koskemaan myös muiden korivalmistajien pyyhkimiin ja niiden varaosiin.

Messuilla: BussiPro osallistui Linja-autoliiton kesänäyttelyyn Helsingissä 
20.6.2013

BussiPro esitteli uudistunutta tuoterepertuaariaan perinteisessä Linja-autoliiton järjestämässä näyttelyssä kesäkuussa 2013. Esillä olivat niin korin kuin alustankin varaosat sekä työnäytöksenä palosammutuslaitteiston asennus Ventoniemi Oy:n uudenkarheaan turistibussiin (Scania OmniExpress 360). 
Kts. linkki

Uusi edustus: Knorr-Bremse 
30.4.2013

BussiPro ja raskaankaluston johtaviin paineilmajärjestelmiin (paineilmajarrut ja –jousitus)  keskittynyt Knorr-Bremse solmivat jälleenmyynti-sopimuksen Suomen markkinoille.

Uusi palvelu: Varaosat puskurista puskuriin 
1.2.2013

Vuoden 2013 aikana BussiPro laajensi tuoterepertuaariaan kattavalla alusta- ja koriosien valikoimalla. Edustamiamme tuotemerkkejä ovat mm. Knorr-Bremse, Sachs, Bosch, Mitsubishi, CEI, Matador, Webasto, Spal, Hella… Varaosavarastostamme löytyy heti yli 1000 nimikettä, kunnostetusta vaihteistosta webaston pumppuihin.

Markkinointia: Moottoriurheilijan tukeminen

BussiPro siivitti Janne Lähteen SM-Jäärata osakilpailun voittoon talvella 2013 Jalasjärvellä. 
Kts. linkki

Uusi palvelu: Palosammutuslaitteistot myös työkoneisiin

Vuoden 2012 aikana BussiPro on laajentanut automaattisten palosammutuslaitteistojen myynti-, asennus- ja huoltopalveluita myös työkoneisiin. Kts. linkki

Palvelu: Tuulilasit myös matkailuautoihin

BussiPro tarjoaa alkuperäislaatuiset tuulilasit matkailuautoihin, erityisesti integroituihin autoihin. BussiProlla on hyvät suhteet lasinvalmistajiin Suomessa ja myös Euroopan keskusvarastot ovat käytettävissä. Lyhyet toimitusajat + edullinen hinta. 
Katso saatavilla olevat automerkit tästä

Uusi yhteistyöprojekti: Palosammutuslaitteistojen huolto- ja korjaussopimus

Keväällä 2011 Nobina Finland Oy halusi taata matkustajien turvallisuuden ja solmi huolto- ja korjaussopimuksen automaattisten palosammutuslaitteistojen määräaikaishuollosta BussiPro Oy:n kanssa.

Markkinointia: Moottoriurheilijan tukeminen

Kaudella 2011 BussiPro Oy sponsoroi nuorta lupaavaa Road Racing -kuljettajaa Jouni Savolaista SM-sarjassa. Viime vuonna hän sijoittui sarjassa neljänneksi oltuaan tiukasti mitalitaisteluissa mukana. BussiPro oli jo viime kaudella mukana tukemassa nuorta kuljettajaa. 
Lue lisää Jouni Savolaisesta ja hänen urastaan osoitteesta www.jounisavolainen.com

BussiPro osallistui Lahden Caravan Messuille syyskuussa 2010.

Lue lisää seuraavista lehtijutuista:

Palvelu: Raskaan kaluston lasitukkuri

BussiPro tarjoaa alkuperäislaatuiset tuuli- ja sivulasit kaikenmerkkisiin linja-autoihin. BussiProlla on hyvät suhteet lasinvalmistajiin Suomessa ja myös Euroopan keskusvarastot ovat käytettävissä. Lyhyet toimitusajat + edullinen hinta. 
Katso mallit ja merkit tästä.

Palvelu: Maanlaajuinen sopimuskorjaamoverkosto

Erikoisosaamista tarjoavat palvelupisteet sijaitsevat seuraavilla paikkakunnilla – Oulu, Tampere, Eura, Lappeenranta, Savonlinna, Mäntsälä ja Espoo. Myös asiakkaiden luona tehtävät asennukset.